Ad-RM helpt gezinnen

Soms loopt het niet helemaal zoals je wilt. Als er spanningen zijn, heeft dat vaak invloed op hoe je reageert op elkaar. De verhoudingen kunnen dan flink verstoord raken en dat drukt een stempel op de sfeer binnen het hele gezin. Dat kan ook doorwerken op school. De sleutel ligt soms bij iemand die met een frisse blik naar jullie situatie kijkt en jullie helpt een nieuwe weg in te slaan. Waar nodig ook in samenspraak met school. Bij Ria zijn jullie in veilige handen.

Zo helpt Ria jullie weer op weg

Opvoeden kan behoorlijk lastig zijn. Dat weten we allemaal. Neem alleen al de puberteit. Dat is voor veel kinderen een onzekere periode. Ze ontdekken steeds meer wie ze zijn, maar hebben ook vaak het gevoel niet begrepen te worden. Er wordt veel van ze gevraagd, ook op school. Dat kan heel confronterend zijn. Gelukkig sta je er als ouders niet alleen voor. Met de juiste psychologische of orthopedagogische zorg kan ook jullie gezin een duwtje in de goede richting krijgen.

Om jullie gezin verder te helpen, maakt Ria samen met jullie een behandelplan. Een plan waar jullie je goed bij voelen en dat past bij jullie gezin. Soms is het voldoende om het kind te begeleiden, meestal is een combinatie met ouderbehandeling de beste oplossing. Het komt ook weleens voor dat de relaties in het gezin zo verstoord zijn, dat het nodig is om ook de eventuele broers en/of zussen bij de behandeling te betrekken.

Jullie persoonlijke situatie is dus het uitgangspunt. Het bepaalt de keuze voor kindbehandeling, ouderbehandeling of gezinsbehandeling. Om een goed behandelplan op te stellen, maakt Ria natuurlijk gebruik van haar jarenlange ervaring als psycholoog en orthopedagoog. Ze kent allerlei gedegen programma’s, methodes en protocollen die goed kunnen passen bij jullie situatie. Bijvoorbeeld op het gebied van gedrag, autisme of ADHD.

Wat goed is om te weten, is dat Ria geen standaard behandelingen of protocollen afwerkt. Als een behandelmethode uit tien gesprekken bestaat, maar jullie aan zeven gesprekken genoeg hebt, stoppen jullie gewoon eerder. Het draait altijd om jullie, niet om het protocol.

Een paar voorbeelden van wat jullie kan helpen

Ouderbegeleiding

Ouderbegeleiding is volgens Ria meer dan ‘aandacht voor ouders’. Het perspectief van de ouders krijgt een centrale plek. In plaats van de gebruikelijke vraag ‘Wat doen deze ouders met dit kind’ wordt de vraag gesteld ‘Wat doet het kind met de ouders?’

Voorbeelden van hulpvragen:

 • Een kind kan dusdanig ‘dwars’ gedrag vertonen dat het meer en meer een probleem gaat vormen. Wat vraagt dat van het ouderschap wanneer het kind in de puberteit is?
 • Het gedrag van een kind kan zodanig zijn dat het van de opvoeders vraagt om de opvoedingsstijl bij te stellen of te veranderen. Wat betekent dit voor de ouders?
 • De relatie van de ouders kan, door het gedrag van het kind, onder druk komen te staan. Dit kan zich bijvoorbeeld uiten in onderlinge, vaak heftige, discussies. Hoe kan de rust terugkeren in het gezin?
 • In het gezin is sprake van een ‘bemiddelende ouder’ tussen de partner en het kind. Dit kan leiden tot grote spanningen. Op welke manier kan de rolverdeling worden veranderd?

Herken je dit? Dan ben je bij Ria aan het juiste adres.

 • Je kind vertoont vaak opstandig gedrag
 • Je kind verdraagt geen nee
 • Je hebt de hele tijd strijd en weerstand
 • Je weet niet meer hoe je ermee moet omgaan
 • Je vraagt je af hoe je je kind met autisme het beste helpt
 • Je wilt je kind beter leren begrijpen
 • Je zoekt rust in de drukte van je kind met ADHD
 • Je kind loopt vast door hoogbegaafdheid
 • Jij en je partner zijn het niet eens over de opvoeding
 • Je nieuwe samengestelde gezin zorgt voor conflicten
 • Je wilt groeien in je ouderschap
 • Er is sprake van fysieke en verbale agressie

Contact

Psychologenpraktijk Ad-RM
Ria Meijer
Damsterweg 43
9911 TB Oosterwijtwerd
telefoon 06 20 36 95 11
mail ria.meijer@ad-rm.nl

BIG-nummers:
• GZ-psycholoog: 99051657725
• Orthopedagoog-generalist: 29051657732

KvK-nummer: 02091292

Bereikbaarheid

De praktijk is open op maandag t/m donderdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Als Ria in gesprek is met een cliënt kun je een bericht achterlaten op de voicemail. Je kunt ook altijd een mailtje sturen naar ria.meijer@ad-rm.nl.

Geregistreerd

LVVP
LVVP

Ria Meijer is geregistreerd GZ-psycholoog en orthopedagoog-generalist en lid van de beroepsvereniging Nederlandse Vereniging voor Orthopedagogen en de Landelijke Vereniging voor Psychologen.