Fijn dat je een kijkje komt nemen op mijn website. Misschien kom je binnenkort in mijn praktijk of ben je op zoek naar een zorgverlener. Om je een idee te geven hoe mijn praktijk er uit ziet en wie je mag verwachten als hulpverlener, mij dus, heb ik op deze pagina wat informatie over mij en mijn praktijk gezet.

Wie ben ik?
Ik ben Ria Meijer, getrouwd en moeder van twee (jongvolwassen) kinderen. Behalve mijn werk als GZ-Psycholoog en Orthopedagoog Generalist besteed ik mijn tijd ook graag aan weven, reizen, wandelen, mountainbiken, koken, bakken, lezen, tuinieren en nog veel andere leuke dingen.

Achtergrond
Na mijn opleiding aan de Pedagogische Academie heb ik gewerkt binnen het basisonderwijs, het voortgezet onderwijs en het speciaal onderwijs. Om mezelf verder te ontwikkelen heb ik de opleiding tot orthopedagoog generalist gevolgd aan de Rijksuniversiteit Groningen en daarna nog de bevoegdheid van GZ-Psycholoog gehaald. Ondertussen werkte ik als systeembegeleider bij een onderwijsadviesdienst. Daarna nog een aantal jaren als docent aan de Pabo van de Hanzehogeschool in Groningen en als pedagoog binnen de kinderopvang.
Naast deze opleidingen heb ik ook nog een aantal trainingen gevolgd op het gebied van hoogbegaafdheid, ASS-problematiek, EMDR-therapie, etc. Om ‘bij te blijven en vooruit te raken’ volg ik elk jaar een aantal cursussen en trainingen. Bovendien neem ik deel aan een aantal zgn. ‘intervisiegroepen’, waar ik ervaringen, nieuws, ideeën en adviezen uitwissel met collega’s uit de hulpverlening. Behalve dat ik dit, het volgen van cursussen en het deelnemen aan intervisiegroepen, noodzakelijk vind om mezelf te ontwikkelen, vind ik het ook gewoon erg fijn om te doen. Op dit moment ben ik mij aan het verdiepen in de ideeën van de Groene Pedagogiek.

Waarom hoogbegaafdheid als expertise?
In mijn eigen leven ben ik in aanraking gekomen met het begrip ‘hoogbegaafdheid’ en de zaken die dit met zich meebrengt. Het hoogbegaafd-zijn brengt consequenties met zich mee voor de opvoeding, het naar school gaan en ook het latere functioneren op de arbeidsmarkt en in het ‘gewone’ dagelijks leven. Grote uitdagingen voor ouders, kinderen, leraren, hulpverleners en vele anderen. Dus ook voor mij. En die uitdaging ga ik elke dag graag weer aan door kwalitatief en passende hulp te bieden, waarbij de omgeving van de cliënt betrokken wordt.

Praktijk.
Mijn praktijk voer ik aan huis, een woonboerderij op het Groninger platteland, een eindje buiten het dorp Oosterwijtwerd. De rust en de ruimte waarin wij wonen probeer ik ook vorm te geven in mijn praktijk. Rust door doelgericht te werken, ruimte door dit in samenspraak met de cliënt te doen. Vooral in de zomer betrek ik de omgeving zo nu en dan bij de begeleiding. Men ervaart dan letterlijk ‘ruimte’, daar waar problematiek soms benauwend kan zijn. Ouders en cliënten geven vaak aan dat het zo heerlijk rustig is in en om de praktijk.

Wellicht tot ziens in mijn praktijk.